Leiderschapsontwikkeling - meer kunnen dan tot nu toe gedacht


GROOW faciliteert diverse leiderschapsprogramma's voor (ervaren) professionals waar er veel aandacht is voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling. In alle fasen van onze loopbaan blijven immers dezelfde levensvragen terugkomen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Maar ook wie ken ik en wat heb ik te doen om mijn dromen en ambities te verwezenlijken?

Kennis van jezelf en hoe je acteert in de context waarin je je begeeft is key als we ons verder willen ontwikkelen en onze ambities willen bereiken.
Ook is een solide basis van jezelf echt kennen prettig wanneer we keuzes moeten maken, wanneer we meer of minder invloed willen uitoefenen, wanneer we niet lekker in ons vel zitten of ons juist in een emotionele achtbaan bevinden. GROOW helpt (ervaren) professionals om zich vanuit hun eigen basis verder te ontwikkelen.

De programma’s hebben een zeer pragmatische aanpak. Kleine stukjes theorie en dan de vertaalslag maken naar de eigen praktijk.
Wat heb jij zelf te doen en te leren?

GROOW richt zich op zeer ervaren professionals (directieniveau) als ook professionals die zich in hun tweede of derde stap in hun loopbaan bevinden (managementniveau). En doet dat door het begeleiden van directieleden en/of managers door middel van (team)coaching, intensieve leiderschapsprogramma’s, development programma's en intervisiebijeenkomsten. Team Coaching


Er is een duidelijk verschil merkbaar tussen teams die goed (samen)werken en teams die dat minder of zelfs helemaal niet doen. Teams in die laatste categorie werken niet alleen minder productief; onderzoek wijst uit dat voor hen ook het plezier in grote mate afneemt. Oftewel: het werkt zo niet. Zonde, want het kan namelijk altijd beter.

Zoveel mensen, zoveel verschillende persoonlijkheden. Om goed (samen) te kunnen werken, moet je daarom eerst weten wie de spelers in het team zijn. GROOW begint vanuit het verkrijgen van zelfinzicht, vervolgens het inzicht in die ander en maakt daarna de stap naar teameffectiviteit. Centraal hierin staan visie, resultaat, vertrouwen, samenwerking, communicatie en overgaan tot actie. Dit kan zowel in korte sessies (halve dag, één- of tweedaagse sessies) of in langere, meerdaagse trajecten worden bewerkstelligd. Geen enkel individu en daarmee geen enkel team is hetzelfde. Alle trajecten worden op maat verzorgd.

Individuele Coaching


“Wie nu niet leert coachen heeft morgen niets meer te managen.” Coaching is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Iedere manager, iedere leider, iedere professional zou in staat moeten zijn om ook anderen te coachen door te observeren, te luisteren en de juiste vragen te stellen. Het boek ‘Appeltaart voor managers: recepten om te coachen’ is verplichte kost voor eenieder op de werkvloer.

GROOW heeft een aantal specialisaties op het gebied van coaching: 

1. Individuele coaching

Ook individuele coaching is een groot onderdeel van GROOW. Naar aanleiding van een vrijblijvend intakegesprek maken we concreet waar jij mee geholpen bent. De vraagstukken zijn nooit hetzelfde en dus zeer uiteenlopend. Denk aan doelstellingen rondom persoonlijke effectiviteit, loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, etc. Misschien loopt je vast in iets of ben je gewoon even niet meer blij en zoek je naar meer? GROOW kan je daar bij helpen. 

Coaching bij GROOW bestaat uit verschillende gesprekken van maximaal 1,5 uur die ofwel aan de keukentafel plaatsvinden of buiten in de natuur (bos/hei). Wat jij prettig vindt en wat bij jou past. En GROOW maakt gebruik van die methoden/ modellen en/of instrumenten die passen bij de coachvraag. 

De coaching is pragmatisch en er is altijd een vertaalslag naar de praktijk. Oftewel de coaching is zeker niet vrijblijvend en alle gesprekken eindigen met concrete acties. Het succes van de coaching is de vertaalslag van nieuwe inzichten naar de praktijk. Wat kun je doen? Kun je iets experimenteren? Dingen mogelijk uitproberen? Het wellicht net iets anders doen? Bij loopbaanvragen waar ga je koffiedrinken, je netwerk uitbouwen etc.

De coaching bij GROOW wordt, ondanks dat het hard werken is, als zeer waardevol ervaren en coachees kijken allemaal terug op een traject dat hen veel heeft gebracht.


2. Coach de Coach (NOBCO geaccrediteerde coachopleiding)

‘Coach de Coach’ is een intensieve meerdaagse opleiding. De opleiding is gericht op het ontwikkelen van coachingsvaardigheden en een coaching attitude bij managers en professionals, zodat zij in staat zijn coachees en/of eigen collega’s te coachen bij uiteenlopende vraagstukken. Coach de Coach is een langere-termijntraject waarin leren en in kennis praktijk brengen samengaan. Er zijn zes trainingsdagen die eens per maand plaatsvinden. Tegelijkertijd coacht iedere deelnemer (onder begeleiding van een docent) een eigen coachee. Trainingsdagen en coachingsgesprekken wisselen elkaar af. Het traject wordt afgesloten met een volwaardig certificaat (Coach de Coach is NOBCO/EIA geaccrediteerd). Coach de Coach wordt zowel in-company aangeboden alsook door middel van een open inschrijving verzorgd. Mocht je meer informatie willen over de Coach de Coach opleiding stuur dan een mail naar: mirjam@groowcoaching.nl

 

3. Coach in 1 Day (C1D)

'Coach in 1 Day’ is een praktische, dynamische en vooral hele leuke trainingsdag die ervoor zorgt dat je in één dag de basisvaardigheden van het coachen leert. Deze vaardigheden kun je direct de volgende dag in praktijk brengen. Een ondernemende dag, die in het teken staat van zowel theorie als praktijk. C1D is vooral leuk met grote groepen collega's. Als je iets zoekt waar fun en inhoud samenkomen boek dan een C1D! C1D wordt zowel in-company aangeboden alsook door middel van open inschrijving verzorgd. Mocht je meer informatie willen over C1D stuur dan een mail naar: mirjam@groowcoaching.nl.  

 

 • “Leren is een sociaal proces. Leren is groei. Leren is niet een voorbereiding op het leven, maar het leven zelf.”
  -- John Dewey

 • “Groei vergt tijdelijk afstand doen van zekerheden.”
  -- Gail Sheehy

 • “Je maakt of een stap voorwaarts naar persoonlijke groei, of een stap terug naar veiligheid.”
  -- Abraham H. Maslow

 • “Schildpadden kunnen meer over de weg vertellen dan hazen.”
  -- Kahlil Gibran

Logo Groow

Adres


GROOW 
Vliegheiweg 17
1272 PH Bikbergen

Logo Groow

Deel


LinkedIn Mirjam Speelmans
 
 

Contact


+31 (0)6 23 89 46 86
mirjam@groowcoaching.nl
www.groowcoaching.nl

Adres


GROOW Coaching
Vliegheiweg 17
1272 PH Bikbergen

Deel


LinkedIn Mirjam Speelmans

Mirjam op LinkedIn

Deel via LinkedIn

Deel via Facebook